17:30

Karlslunds IF HFK (U19)

Referat

Referat: BK Forward (U19) - Karlslunds IF HFK (U19)

Första tävlingsmatchen för i år spelades på Karlslunds Arena då vår hemmaplan inte är redo för spel än och slutade med vinst 3-2 efter en alldeles för spännande andra halvlek där ett sent avgörande ger vinsten till BK Forward.

Vi startar matchen lite trevande där det tar några minuter innan vi kommer rätt i vårat positionsspel över hela banan och kan börja joba med våra principer tillsammans. Inga direkta chanser åt något håll i inledningen utan båda lagen känner på varandra men vart eftersom halvleken rullar på börjar vi ta mer och mer kontroll över bollinnehavet och hitta rätt i vårat sätt att spela. Något som vi gör riktigt bra i första halvlek är vårat tålamod med boll som är mycket bättre än i många matcher under främst förra säsongen, riktigt roligt att se erat sätt att ta instruktioner och utveckling i erat passningsspel.

Vi skapar några riktigt bra chanser där vi hade bra möjlighet att ta ledningen men sista touchen sitter inte riktigt i de lägena utan det dröjer till 28:e minuten där James slår ett riktigt fint inlägg och Anes omarkerad i boxen kan nicka! in bollen i mål. Här känns det verkligen som vi tagit tag i matchen och har verkligen övertag i bollinnehavet och kan kontrollera händelserna ute på planen. Vi ledare ser att ni tar väldigt många fina initiativ i vårt anfallsspel och visar stort tålamod med boll.

I halvlek: Vi pratar om att fortsätta vårat tålamod med bollen och försöka hitta fler och längre spelsekvenser i spelyta 2 och 3 och längre anfall. Fortsätta jobba med våra principer och vårat passningsspel och göra en lika bra halvlek till!

Vi kommer ut till andra halvlek som startar med att Karlslund ändrar sitt spelsystem till 3-4-3 och försöker sätta högre press på oss. Märks att Karlslund kommer ut hungriga och vi får verkligen vara på tårna och vi har lite problem med deras press de första 10 minuterna men efterhand tar vi tar i bollinnehavet igen och i 59:e minuten gör Anes sitt andra mål för dagen med ett skott 15-20m från mål som styr via KIF spelare över målvakten. Här känns det verkligen som vi har kontroll på händelserna och vi spelar bra fotboll. Reduceringen kommer lite oväntat i 72.a minuten, när vi är inne i en bra period på, hörna som nickas in i mål i bortre ytan, Karlslund har haft en fasta situationer under matchen där de visat att de är tunga att stoppa och här kommer vi inte riktigt åt dem. Mycket kvar av matchen att spela och viktigt här att vi håller lugnet och fortsätter spela vår fotboll, men redan 3 minuter senare kommer kvitteringen i 75:e minuten efter en misslyckad lång passning av Karl, friläge 2 mot 0 och KIF rullar in 2-2.. Karlslund får enormt med energi av kvitteringen och de blir svåra att hantera för oss, samt att derbykänslan verkligen kickar in med en del gruff och hårda tag åt båda håll. Viktigt här att vi kan hålla huvudet kallt och hålla fokus på rätt saker för att inte dra på oss massa onödiga kort. Slutet av matchen blir spännande med ett böljande spel där vi har några fina omställningar som med större skärpa i passningsspelet och beslutsamhet kunnat avgöra matchen men tillslut kommer Bojan i ett genombrottsläge efter fint spel och sätter säkert dit 3-2 med 5 minuter kvar av matchen.

Efter en onödigt spännande avslutning så är vi ledare i stort väldigt nöjda med våran prestation och vårat spel, ett klart kliv framåt från våra träningsmatcher och att ni spelare tog till er det vi gjorde bra mot BP sist och genomförde en bra match. Verkligen kul att se eran beslutsamhet trots två snabba mål som kunde sänkt oss men att ni verkligen inte viker ner utan fortsätter att jobba stenhårt för varandra och avgör matchen.

Ni ska ha stort beröm att ni hanterar tiden efter Karlslunds kvitteringen på ett bra vis. Det tyder på mental mognad och gruppen blir mer och mer sammanfogad.