14:00

BK Forward

Referat

Referat: Ahlafors IF - BK Forward

En ruskig stark bortamatch, rapporterar en nöjd Peder Hessel från Alafors. Ahlafors (med h) är bra, ett lag med många individuellt starka spelare, som vi vet vill byta kant snabbt i spelet, och har hela tiden bredd i laget. Men tycker vi klarade det bra, och vårt försvarsspel är klart godkänt, även om vi nog bjuder på målet och orsakar en onödig straff.

Annars tar det bara åtta minuter att komma i 2 – 0 övertag, och först Teddy, och sedan ett Adam Molin i krysset. Båda gångarna efter förspel av Josef, som gör avgörande insatser även idag. Ahlafors inte ofarliga alls, och ett i ribban, och så straffen, som Steffen räddar och naturligtvis kanon att gå in med 2 – 0 i paus.

Så kan ändå Jesper Zetterlund reducera, men vi gör 3 – 1 strax efter, då ännu en omställning ger Kanto chansen, och ett riktigt bra avslut. Marcus får förövrigt priset som vår bäste spelare, men vill samtidigt nämna hela laget – vårt mittbackspar Ryan/Zac står bra pall även idag.

På övertid kan sedan Josef Ibrahim göra ett typiskt Josefmål, där han vrider in den i bortre gaveln. Naturligtvis oerhört skönt att vinna en svår bortamatch. Blev lite grisigt och grinigt också, och tycker nog vi höll oss kalla ändå – men en hel del gula kort till hemmalaget.

Startar. Steffen Kraus – Mohamed Youla, Ryan Kukoyi, Zac Epplette, Jesper Åman – Johan Chamoun, Markus Kanto, Axel Wetteus, Adam Molin, Josef Ibrahim, Teddy Diawara

Avbytare; Carl Johansson, Carl Grundel, Svante Sedin, Henrik Hultberg, Jesper Nilsson. Alla kom in utom Mål-Kalle