19:00

BK Forward

Referat

Referat: IFK Kumla - BK Forward

Forward vann en jämn derbymatch på onsdagskvällen, och detta med matchens enda mål, inspelat i mitten av första av Linus Jansson.

Forward var också det bättre laget i första, och hade ett markant övertag i bollinnehav och chanser. Mycket genom kombinationer mellan Josef Ibrahim och Marcus Astvald, och just ett sådant samarbete gav målet, då Josef kunde friställa Linus. Många var vi nog som också satt och väntade på tvåan.

Till andra halvlek kom Kumla ut med ett nytt 4 - 4 - 2, och in med Alexander Falkenström. Plötsligt tog nog Kumla över en del, och vaskade fram några vassa chanser, varav ett hårt stolpskott var närmast, Man tryckte på men som alltid stod Steffen stabilt längst bak, och tog hand om inläggen och kanske inte alltid de så välservade frisparkarna.

Nämnas ska ändå att Forward hade halvlekens två bästa chanser, dels när Josef fick kanonläge, men bollen högt över, Sedan en nick i krysset av samme man, men där visade Oscar Classon vilken bra målvakt han är.

Linus Janson matchhjälte, men också kanske lite onödigt utvisad på övertid - i varje fall kort nummer två såg ut att kunnat undvikas. I våra ögon var Honraw Ghassali en av planens bättre aktörer-

Veckan har börjat med två segrar och 0 insläppta på 4 dagar, och fortsatt serieledning - så man kan inte vara annat än riktigt nöjd. Nu dags att ladda för ännu en bortamatch på lördag i Grebbestad. En eloge också till Kumla, som haft en tuff öppning av serien med många topplag, men är ett bra fotbollslag, framförallt hemma.