• Vi sammanfattar omg. 3

Omgång 3 Grebbestads IF – Lidköping FK Ahlafors IF – IFK Skövde IK Gauthiod – Herrestads AIF 0 - 2 IK Kongahälla - IFK Kumla 2 - 1 Säffle SK – Vänersborgs FK 1 - 2 Vänersborgs IF - Motala AIF 1 - 0 BK Forward – Stenungssunds IF # Forward spräckte Stenungssunds nolla bakåt, men Stenungssund toppar ändå serien med 9 poäng – tillsammans med IK Kongahälla och Lidköpings FK – vem hade tippat det? # Ryktet om jämn serie verkar i år stämma. Forwards tre matcher har alla det epitetet – men bara en pinne. Inte minst i söndags tycker vi nog att detta inte speglar matchen helt. Stenungssunds tränare Albin Sheqiri tycker annorlunda: Efter en svagare första halvlek men med väldigt positiva insatser av avbytarna så arbetar vi oss in i matchen och dominerar totalt i andra halvlek och på så sätt vänder vi även matchen till slut. # Tippade topplagen Skövde och framförallt Motala har hittills haft det tungt. Motala borta på fredag för Forward. Lagen möttes tidigt i våras och då vann Motala med klart med 2 – 0. Motala med bara ett mål hittills och missade dessutom straff mot Vänersborg (0 – 1) senast. Dessutom ut i Östgötacupen mot div 4-laget Dagsberg. # Forward spelar 15 maj final i SM-kvalet mot Örebro Syrianska IF på Trängen 18.30. Dessutom åker man till Glanshammar för spel i Distriktscupen – tid ej fastställd, men två straffar till Glanshammar. # Säffle förlorade hemma mot Vänersborgs FK. Fick 8 gula kort – inget till VFK. Tre av dessa i minut 79 till de tre tränarna på bänken – omdiskuterad straffbedömning och missnöje vid en handssituation. # När Eliyo gör 2 – 2 i Skövde visar matchklockan på 97. I helgen leder Skövde med 2 – 1 i Ahlafors, då blir det 2 – 2 i 90:e och nytt Ahlaforsmål i 92:a och seger med 3 – 2. Fem tappade Skövdepinnar på övertid. # IK Konghälla – Kumla 2 – 1 och IKK tycker: Ingen höjdarmatch av det jag såg och även ett kryss i matchen hade varit ett rättvist resultat. Och Ronny och Kumla De har nu tre raka segrar och ska man hitta något positivt trots förlusten är det väl att vi är minst lika bra som dem. # Några gamla Trängenspelare i farten - Alexander Skattberg IK Sturehov efter 1 – 0 i Hallsberg: Men om inte Hallsberg har seriens bästa målvakt så vinner vi denna match med 3-4 bollar – Hallsbergs målvakt heter Andreas Carlström. - Ludde Karlsson – numera mittfältare i Adolfsbergs IK – skadades illa i kryssmatchen mot Rynninge och utgick efter 30. Har annars imponerat som central mittfältare. - Jens Arrby - nu med I ÖSK:s Söder och vinst i premiären med 6 – 1 mot HOIF. - Jesper Åmans Falus BS obesegrade efter 3 omgångar (7 av 9) i div 2 Norra Svealand. Danne Björkman skadad - Svante Svedin toppar skytteligan i sitt Räppe GOIF med 2 mål – men det går inte lika bra för laget. 0 poäng och sist i div 2 Södra Götaland. - Sigge Jakobsson tillbaka i Karlskoga SK – noll poäng efter 1 match. # Lottning för Svenska Cupen omg 1 är fastslagen. Forward eller Syrianska möter lag från Värmlands FF( vi har svårt att bedöma vilket just nu). Övriga lag från serien i omgång 1: IFK Skövde FK - IK Tord Herrestads AIF - Vänersborgs IF Götaholms BK - IK Gauthiod #Spelat i veckan – måndag Göta BK (4) – Lidköping FK 2 - 4 DM A-laget Herr för 3 dagar sedan 0kommentarer
  • Förlust mot Stenungssund

Stenungssund tar sin tredje raka seger, när man besegrar Forward med 2 - 1 på söndagseftermiddagen, efter att Forward haft ledningen i halvlek. Det ska sägas att regnet, blåsten och det tvivelaktiga underlaget, påverkade spelet och med tanke på det tycker vi ändå att spelarna agerade fullt okej. En riktigt tung poängförlust för Forward, som dels brände ett antal klara chanser, och dels släpper till två hyfsat billiga mål. Annars är det Forward som tar ledningen, och detta helt rättvist, då Sixten Eriksson kan vinna kampen, och Eliyo Turkan volleyskjuta in ledningsmålet från nära håll. Ledningen i halvlek rättvis, och borde varit större. Stenungssund med lite mer energi i andra, och kvitterar också på en hörna, där Fabian Björklund får komma fri i den främre ytan och nicka in 1 - 1. Endrim Salihi kan sedan ge bortalaget ledningen, efter ett bolltapp inne i boxen, och öppet mål. Även i andra halvlek har Forward ett antal klara chanser, som i varje fall borde gett något mål. Annars ett stabilt fyrbacksspel, där Stenungssund skapar få eller inga ytterligare målchanser, och även ett extra plus till Henric Asp och Eskil Thor. Stenungssund inte bättre - eller sämre än Forward, men är effektiva idag och utnyttjar sina målchanser bättre än Forward. Närmast väntar Motala borta på fredag. Startade: Quinn Stahmer, Henrik Cullberg, Emil Rolland, Wilgot Rydborg, Johannes Danho, Sixten Eriksson, Henric Asp, Axel Wetteus, Eskil Thor, Eliyo Turkan, Josef Ibrahim. IN kom Idiris Mohammed (77), Edvin Eriksson (81)Simon Danielsson (88), Tedjani Diawara (88), ej Hugo Mosshagen, Nathan Hernandez Öhrn, Jesper Nilsson Stenungssund om matchen Matchen: Väldigt tuffa och dåliga väderförhållanden som tyvärr påverkade matchbilden negativt idag. Målskyttar: Fabian Björklund, Endrim Salihi Efter en svagare första halvlek men med väldigt positiva insatser av avbytarna så arbetar vi oss in i matchen och dominerar totalt i andra halvlek och på så sätt vänder vi även matchen till slut- Stor eloge till samtliga spelare idag och mycket givande att se avbytarnas positiva påverkan på matchen idag! Vi visar prov på stark mentalitet där vi lyckas vända trots oförtjänt underläge” säger huvudtränaren Albin Sheqiri Ses nästa vecka på lördag, då Ahlafors gästar oss! A-laget Herr för 5 dagar sedan 0kommentarer
  • Stenungssund hemma nästa

Forward spelar söndag hemma mot Stenungssund, som efter två omgångar har full pott och noll insläppta, så onekligen en bra start för Stenungssund. Albin Sheqiris tränare Stenungssund Har mött Säffle och Vänersborgs IF, i mitt tycke två bra lag, men gissar på en väldigt jämn serie, där alla kan slå alla och dagsformen avgör. Vill ha ett lag. där man ställer upp för varandra, jobbar stenhårt, visar ödmjukhet och visar stolthet för klubben och märket på tröjan. Vill ha en tydlig och klar organisation i laget. Och fokuserar bara på vårt spel och det egna laget. Henric Asp BK Forward Tycker ändå vi har börjat helt okej, och troligen mött två av de tippade topplagen, och spelat två jämna matcher. Tiden talar för oss, då vi delvis har en relativt ny trupp, som jag tror kommer växa allteftersom. För egen del känns det bra, och har dessutom fått mer speltid och förtroende i år. Gillar att delta i spelet ganska mycket, och trivs bra i min nuvarande mittfältsroll. Tycker vi har en ung och mycket träningsvillig trupp här i Forward, även om en del skador och annat har stört oss en på försäsong. Programblad och mera inför matchen Omgång 3 Fr 19.30 Grebbestads IF – Lidköping FK Fr 19.30 Ahlafors IF – IFK Skövde Lö 14.00 IK Gauthiod – Herrestads AIF 0 - 2 Lö 14.00 IK Kongahälla - IFK Kumla 2 - 1 Lö 14.00 Säffle SK – Vänersborgs FK 1 - 2 Lö 16.00 Vänersborgs IF - Motala AIF 1 - 0 Sö 14.00 BK Forward – Stenungssunds IF Och Onsdagens DM-matcher Fröjereds IF – IK Gauthiod 1 - 6 Nossebro – Vänersborgs IF 1 - 3 A-laget Herr för 7 dagar sedan 0kommentarer