13:00

BK Forward

Referat

Referat: FBK Karlstad - BK Forward

Forward förlorar bortamatchen i Karlstad mot FBK, som vinner rättvist och mest på sin lysande första halvlek.

FBK tar kommandot redan från start, och kan tidigt göra 1 - 0 då Claes Nyman kan skjuta från strax utanför straffområdet. 2 – 0 på en andrasituation efter hörna (Ludwig Steen) och 3 – 0 följer också av Armin Fahti. Resultatet 3 – 0 speglar första halvlek väl, och ett skott från Christopher Alp i ribban var Forwards bästa. En otacksam halvlek för debutanten i mål Sigge Jakobsson, som gjorde det riktigt bra och höll faktiskt siffrorna nere.

Andra halvlek helt annorlunda, och med ett plus för Forward. Laget kan också göra 3 – 1 av Eliyo som snyggt lobbar in bollen. Samme man har också något senare en chans till 3 – 2, och borde nog satt den bollen. I slutet kan Oliver Kåheds huvud vara först på första stolpen.

FBK riktigt bra i första, men ändå starkt av Forward att i andra nästan göra match av detta. Vi gratulerar FBK till segern, och kampen med Torslanda – som snart ska till Trängen – fortsätter.

Rikard Nilsson: Vi möter idag ett riktigt bra FBK, som är klart bätter än oss i första halvlek, som inte såg bra ut för oss. Starkt av grabbarna att ändå komma tillbaka så starkt i andra, och vi kunde nästan göra match av detta.

Innan dess går bussen till Skövde på fredag. Tilläggas kan att Danne Björkman tvingades utgå tidigt i matchen.

Startade Sigge Jakobsson, Emil Rolland, Danne Björkman, Wiktor Rydborg, Christoffer Alp, Johan Chamoun, Marcus Kanto, Henric Asp, Svante Svedin, Eliyo Turkan, Linus Jansson

Ersättare . Hugo Mosshagen, Jesper Nilsson (Danne Björkman skadad 13), Henrik Cullberg, Idiris Mohammed Youssef (80 Linus), Ludvig Karlsson, Axel Wettéus (45 Henric), Bilal Fousseni (71 Svante)